luni, 12 august 2013

First post ! Witchblade - Day of the Outlaws 1

     Deci, mintea mea bolnava a zis ca incearca si niste recenzii la benzile desenate ce-mi trec prin mana/prin fata ochilor pe monitorul meu destul de micut. Asadar si prin urmare, hai sa incepem cu ce avem la dispozitie, albumul Witchblade - Day of the Outlaws 1 scrisa de Joshua Hale Fialkov si desenata de Nelson Blake II si Dave McCaig. Nu stiu cum sa va spun, dar singurul nume cat de cat cunoscut dintre cele trei este al lui Joshua Hale Fialkov, care parca scrie cate ceva pentru DC Comics, dar e posibil sa ma insel. In orice caz, daca mie nu imi spune nimic, slabe sanse sa va zica voua ceva (da, in caz ca va intrebati, mi's tare destept).
     Asadar, sa incepem minunata banda desenata ! Stiu ca abia asteptati ! V-ati tot holbat la coperta benzii, asa ca va asteptati la multa actiune cu tanti tzatzoase, dar fara mamelotzi. Asta este, cred ca va multumiti si cu sanishorii astia ! Nu uitati, ar putea fi mai rau !
     Asadar, este frig si iarna in Colorado, Statele Unite ale Americii. Evident, lucrul asta nu e deloc evident decat daca ti se spune mura in gura ca e iarna, fiindca nu ti-ai fi dat seama deloc din desene. Ce, nu ma credeti ? Nah, mah, holbati-va ! Daca asta arata a anotimpul cu numarul patru, io imi mananc  basca NY Yankees pe care mi-o veti cumpara voi ca s-o pot manca (Ummm... Sigur o mananc. Serios ! Doar cumparati-o !)
     Deci, am stabilit momentul la care se petrece actiunea, precum si locul. Ar trebui sa avem si un personaj principal, nu ? Dupa coperta mirifica, ar trebui sa ne asteptam la lucruri bune *wink, wink* Ma intreb, oare ce face tanti Witchblade ? Sigur este ocupata luptandu-se cu ceva nene rau, dandu-i tot ce poate ! Ummmm... Aparent nu, sigur senora fara mamelotzi tocmai a terminat de kicking arse netoti care i-au deranjat sufletzelul pasnic, fiindca prima imagine a eroinei este una cu dansa in cada, spalandu-si linistita jegul dintre degetele de la picioare. Evident, cei trei sani ai Satanei cu magie alba (sigur acu' v-ati pus sa numarati pe dansii) sunt prezenti si aici, impingand "povestea" la inaintare. Ei, ce sa faci ? Trebuie sa ai macar la ce sa te uiti nitel, asa, pe fuga, ca doar sigur nu ai saliva la asa ceva. Pare mult prea happy cand se uita la vibratoru cela old-school, so you know... *wink, wink*
     Ca sa nu apuci sa-ti umble mintea prin coclauri si sa revii la realitatea cruda, brutala si urata din lumea manuitoarei (hehehe), repede apare si un antagonist. Din prima vedere iti dai seama ca este un simplu putzer, un Gigi Contra care habar nu are de mnika. In primul rand, the dude este un simplu nene pistolar. Ce Dumnezaii lui Thor si Odin sa-i poata face la manuitoarea asta ocupata ? Bine, ne dam seama rapid ce ar vrea sa-i faca, ca doar a venit dupa "what's mine". God darn it, cat de subtili sunt...
      Nu stiu cum sa va spun decat cu multa durere in suflet ca al nostru Clint Eastwood doreste a o intepa neincetat cu al sau bat incins. What ?! How dare he ! Za mujer este neprihanita, pilgrim, ya' hear ? Face si pe libidinosu', dar damn ce mustata de 80's porn star are !
     Sarim peste partea evidenta, unde asta face ce face si il cafteste a la Chuck Norris style. Deh, senorita este invincibila ! M-a amuzat teribil amenintarea  seaca si aruncata la stou, cum ca "ii va taia ceva". Ce sa ii taie, batul de care fugea mai devreme ca arsa ? Interesant, avand in vedere ca, pentru a i-l taia, ar trebui sa puna mana pe el. Aparent, acu' nu o mai deranjeaza deloc ideea.
      Anyways, moving on ! Sa nu credeti ca se intampla prea multe in banda asta si sar io peste partile interesante. Serios, asa ceva nu ati gasi aci nici daca ati cauta cu telescoapele NASA. Desi nu avea nicio treaba acol, un popa intra si ti-o prinde pe asta mica in actiune, manuind acolo. Slujitorul lui Doamne Doamne, speriat, incepe su sudalmi, ca CICA, a intrat Satana in fatuca asta. Aparent za hombre care-i homey cu INRI nu o auzit de magie alba, ca doara n-o fi printesa noastra una din alea ce primesc ordine de la Stapanul Cazanelor. Speriat, aista i-o facut reclama proasta la mujer, asa ca, saracuta, e obligata sa paraseasca orasul iarna. Ma repet, IARNA. Va dati seama cat e de tragica situatia ? Nu putea fi mai negru dracu acilea decat daca ar fi plouat, ca doar toti stim ca daca ploua, ceea ce se intampla este trist. Clisee much ?
     E funny ca nu exista nimic ce sa impinga actiunea forward. Chiar in urmatorul panel, il vedem pe al nostru pastor mandru alergand de zici ca uitat zama pe aragaz si butelia deschisa. Cum ii lumina in casa, i-o fi fost teama sa nu sara in aer. Va dati seama ce-l pizdea apoi G O D daca il sarea beserica in aer ? But NOO, al nost pastorica are grija de un copchil, iar astfel aflam ca, totusi, nenea nu e chiar atat de rau. Adica, vrea sa salvezi pruncu cela ce clar sufera, ca doar Sutana-man ii zice sa se hodineasca. Nu vreau a fi pervers, dar sa se fi grabit inamicu' lu' Al Cu Coarne fiindca a gasit prezervative pentru altarboy-ul ce-l astepta ? Gruesome...
     Tot gruesome e si faptul ca saracu' om e intrerupt de la his sexual-healing de catre un nene care acu' sigur este trimisul lu' Satana. Mai devreme nu era sigur, desi i-o cam dat in freza verbal lui Witchbladeritza, dar acum este 100 percent positive. Aham. Yup, no doubt about it. Din pacate, e doar Za Darkness pe un cal. Mah, nu stiu io multe despre Darkness, ca nu prea sunt multe de stiut, fiindca e un comic care imi cam jigneste inteligenta, dar aista putea sa inventeze/creeze aproape orice din "intunericu" lui. De ce mama frasului nu si-o facut un cal awesome ? Chiar trebuia sa aiba o martzoaga obisnuita, care arata a "asin evil" (mi-am dat seama ca nu-i de partea luminii dupa uochii lui spooooooky). Nah, admirati si voi !
     Partea proasta e ca deja incepe sa ma plictiseasca rau ditat. Popa pleaca din oraselul fantoma care este atacat de Darkness. (Asta cauta femei, dar pare cam stupid cand nu ai prea vazut asa ceva pana acum in tot oraselul.) Ajunge in padure, unde se trezeste brusc si dintr-odata intr-un cocon sau ce blastamatie o mai fi si wigwamul Vrajitoarei noastre. Ma amuza ca amu omu nost nu mai are nicio problema sa isi incalzeasca ale sale coitze sfintite in cortul "crescut" din Witchblade. Habar n-am ce si cum a aparut coifu cela KKK verzui in padure, dar vad ca nici pe preot nu-l prea intereseaza.
     Popa ii tine ceva speech or somethin', dupa care eroina se pune pe treburi eroice. Trecem la nenea Darkness care e un fel de Pimp Daddy pistolar, stand pe tronul lui de pimp cu beuturica sa de pimp, facand comentarii de pimp. Ca sa intelegeti, nici 50 Cent in vremurile sale bune nu era atat de PIMP. Nu exista cuvintele in niciunul din dictionarele limbilor pamantene care sa poata exprima cat de cat accurate nivelul de badass al omului alb, ce shade pe al sau scaun portabil. (Daca tot e facut din Darkness, oare putea sa-si faca si o olita pe care sa-si descarce si el neste treburi ?)
     Ce urmeaza ? Nu cred ca mai are rost sa va explic, fiindca e destul de usor de ghicit: Manuitoarea isi manuieste mai bine puterile decat manuitorul de sex masculin, dandu-l astfel jos de pe tronul sau (nu stiu daca v-am spus asta, dar statea ca un pimp pe el), batandu-l la poponeata si trimitandu-l acasa la mamicutza lui eeeevil, dar fara creaturile pe care le-a conceput el (imaculat ?) din intuneric. P'astea le tinem, fiindca desi mandra noastra este o eroina, asta nu inseamna ca nu poate sa se razbune pe natafletii care ti-au cam trimis-o la plimbare din oras. Vedeti voi, asta e dreptate, bre ! "Ce, ma dati afar' ? Las ca nu va uit, ciocoflenderilor ! Cum pun mana pe niste creaturi demonice, vi le si arunc in spinare, sa va rontaie putintel !" Ca deh, evident, pedeapsa este clar proportionala cu infractiunea comisa. Va dati seama cati demoni din-astia mititei ar lansa tiganii, daca ar putea, de fiecare data cand sunt "rugati" sa plece din cate vreun orasel european ?
     In fine, sa revenim la demonii nostri. Dansa sare in sa si calareste into the sunset, lasandu-i pe localnici sa crape fiindca au indraznit sa o suspecteze de vrajitorie. The End.

Fuck me Hesus, nici nu stiu ce nota sa-i dau... M-am distrat prea mult citind-o la misto ca sa nu ii dau macar un 3 din 10. Stupida, absurda, dar macar e pretty.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu